Welkom! Op deze website worden zo veel mogelijk wetenswaardigheden en gegevens verzameld over de namen die afstammen van de achternaam Ratstaeck:
Radstaak
, Radstake, Radstaake, Ratstaak, Radstaat en vermoedelijk ook Radstok en Radstock.

Zoek uw familieleden of vindt uzelf terug in de uitgebreide genealogie, samengesteld door Henk Radstake uit Warnsveld, of kom van alles te weten over de herkomst van de naam in de rubriek etymologie. Verder zijn er foto's te vinden, kunt u een reactie kwijt in het gastenboek en verschijnt er op gezette tijden een digitale nieuwsbrief, waar u zich op kunt abonneren.

Deze site is voor iedereen die geïnteresseerd is in de naam Ratstaeck en alle varianten daarop, en kan alleen bestaan dankzij bijdragen van een ieder die één van de hierboven genoemde achternamen draagt. Schroom dus niet om te reageren, bijvoorbeeld als u aanvullingen op of wijzigingen in de genealogie hebt.

De term radstaak dateert uit de 14e eeuw, de echte middeleeuwen dus. De achternaam Ratstaeck wordt teruggevonden in het eind van de 17e eeuw. Al snel verdwijnt de schrijfwijze Ratstaeck en ontstaan er allerlei varianten, deels door fouten van de ambtenaar van de burgerlijke stand of van de predikant of ouderling die het kerkelijk geboorteregister bijhield.