Radstaak Media Support coacht radio-:

  • producers
  • redacteuren
  • regisseurs
  • verslaggevers
  • nieuwslezers
  • interviewers

Bij de productie van radioprogramma's moet je enige kennis hebben van de (moderne) radiotechniek. Wat is er nodig om een uitzending vanaf locatie technisch goed te laten verlopen?

Als je redacteur bij de radio bent vereist dat van je dat je snel kunt beoordelen of een mogelijke gast in het programma een 'goeie prater' is: kan hij/zij het verhaal duidelijk onder woorden brengen, klinkt de gast enthousiast genoeg?

Als regisseur moet je behalve van radiotechniek verstand hebben, ook meedenken met de (eind-)redacteur en vooral de presentator. Je denkt vaak twee of drie stappen vooruit tijdens een uitzending,

Wat maakt je radioreportage tot een item waarbij de luisteraar opveert? Hoe maak je méér dan een interview op locatie? Hoe maak je creatief gebruik van geluid?

Wat voor eigenschappen moet een nieuwslezer nog meer hebben dan alleen een prettige stem? Hoe breng je het nieuws zó, dat de luisteraar aan je lippen hangt?

Hoe bereid je een interview voor? Hoe krijg je horen wat je wil weten? Wanneer moet je dóórvragen en wanneer juist niet? Kortom, wat zijn de kneepjes van het interviewen?


Coachingsessies kunnen individueel of in een groep plaatsvinden. Tijdens de cursus zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van bestaande praktijkvoorbeelden. Cursisten gaan zoveel mogelijk (begeleid) zelf aan de slag. Cursussen worden in overleg met de opdrachtgever op maat afgestemd op het niveau en behoefte van de cursisten.